Str. Ilie Macelaru nr. 28, Cluj-Napoca
0364.117.539

Tomografie în coerență optică la Medsan Cluj

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
tomografie in coerenta optica Medsan tomografie in coerenta optica Medsan
Suntem fericiți să vă anunțăm că Centrul Medical Medsan a introdus de curând de o investigație optică de ultimă generație cu ajutorul noului aparat achiziționat, Topcon 3D OCT - 1000.

OCT (Tomografie în coerență optică)


Tomograful retinian este un sistem de scanare laser cu infraroșu, ce transmite imagini tridimensionale ale corneei, retinei și nervului optic.  Acesta are capacitatea de a depista modificările incipiente ce apar în profunzimea straturilor retinei, care pot fi mai greu de observat de către medicul oftalmolog la examinarea normală a fundului de ochi.


Tomografia în coerenta optica este o tehnică imagistică non-invazivă, neiradiantă, nedureroasă (nu necesita anestezie, aparatul nu atinge ochiul) și durează doar câteva secunde.


Acest tip de tomografie este foarte utilă în diagnosticarea și monitorizarea:

-          degenerescenței maculare legate de varsta

-          edemului macular ce se poate asocia retinopatiei diabetice

-          afectiunilor nervului optic, mai ales neuropatia glaucomatoasa (glaucomul)

-          gaurilor maculare

-          decolării posterioare de vitros

-          afectiunilor congenitale maculare, etc


În majoritatea patologiilor oculare caracteristice vârstnicului, la început pacienții nu prezintă nici un fel de simptom, vederea deteriorându-se abia într-un stadiu avansat al bolii, moment în care opțiunile terapeutice sunt mai restrânse și șansele de recuperare a vederii se reduc semnificativ.


Tomografia în coerență optică (OCT) ajută la prevenirea a peste 80% dintre tulburările de vedere dacă acestea sunt depistate din timp. Din acest motiv este recomandat să vă prezentați la medic pentru o investigație completă, incluzând și o examinare OCT, dacă:

- aveți vârsta peste 45-50 și mai ales mai ales dacă aveți membri ai familiei cu patologii oculare degenerative;

- acuzați vedere deformata

- prezentați dificultăți la citit (afectarea vederii centrale)

- vă confruntați cu scăderea bruscă a vederii, pete negre sau lipsuri în câmpul vizual sau fosfene (străfulgerări sau flash-uri luminoase).


Această investigație nu are contraindicații, este non-invazivă, se poate efectua într-un timp extrem de redus și se poate repeta ori de câte ori e necesar.


În cazul în care vi s-a recomandat sau în situația în care prezentați unul sau mai multe dintre simptomele prezentate mai sus, vă invităm să programați o consultație și investigație OCT în cadrul Centrului Medical Medsan. Dr. Szabo Izabela vă stă la dispoziție pentru o examinare detaliată. Puteți consulta lista de servicii oftamologice și tarifele aferente aici iar pentru programări vă rugăm să ne contactați telefonic la 0264597603 / 0372714685 sau prin formularul online de pe website aici.

Citit 269 ori
Share:

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.